Juni, 1977. In het universiteitsstadje Middlewood ontdekt de familie Lee dat hun dochter verdwenen is. Een paar dagen later wordt het lichaam van de zestienjarige Lydia uit het meer gevist. Verteerd door schuldgevoelens slaat haar vader een roekeloze weg in die hem zijn huwelijk kan kosten. Haar moeder Marilyn is gebroken, maar vastbesloten om een dader te vinden – tegen elke prijs. Lydia’s broer is er zeker van dat hun getroebleerde buurjongen Jack iets te maken heeft met het drama. Maar het is de jongste in de familie, Hannah, die meer ziet dan iemand zich realiseert en die wel eens de enige zou kunnen zijn die weet wat er echt gebeurd is.

Tegenwoordig lees ik misschien 3 regels van de achterflap voor ik besluit of ik een boek wel of niet wil lezen. Hierdoor begin ik steeds vaker onwetend aan een boek. De reden waarom ik dit boek graag wilde lezen was alleen al door de titel, dit wekte mijn nieuwsgierigheid.

Vanaf het eerste ogenblik wordt je interesse al gewekt, dit heeft de schrijfster bereikt door aan het begin al te vertellen over het einde. Daar wil ik verder niet teveel over uit wijden, lees het boek en je begrijpt wat ik bedoel. Verder denk je vanaf het begin te weten wat er allemaal is gebeurd voor de tragische gebeurtenis, maar schijn bedriegt.

Verder vond ik het interessant om te lezen hoe het verhaal zich in 1977 afspeelde. Dat afspelen in het verleden en de daarbij horende normen en waarden verschillen toch veel van de hedendaagse normen en waarden. Daarom vond ik het interessant om daarover te lezen in dit boek.

De personages leer je middels het verhaal op een andere manier kennen, naarmate je verder in het boek komt lijkt iedereen iemand anders te worden of te zijn. Dit maakt het boek ook prettig om te lezen, je wilt weten wat er verder met de personages aan de hand is. Ook leer je dat communicatie een belangrijk middel is en dat geheimen soms
verschrikkelijke gevolgen kunnen hebben.

Mijn conclusie is dan ook, als je van geheimen en een kijkje in het verleden houdt, dit
boek zeker een aanrader is.

 

ster gevuldster gevuldster gevuldster gevuld

Cover wat ik nooitOriginele titel: Everything I never told you
Auteur: Celeste Ng
Genre: Roman
Datum verschijning: juni 2015
ISBN: 9789400506091
Uitgeverij: A.W. Bruna
Aantal pagina’s: 336