Langzaam trek ik de deur achter mij dicht. Ik draai mij om en moet lachen als ik de sleutel zie die ik in mijn hand heb. Hij is vrouwelijk en opvallend, echt mijn sleutel! Een gelukzalig gevoel trekt door mij heen, beseffend hoe ontzettend gelukkig en blij ik ben met mijn leven…

bambooDit was een tijd geleden wel anders, doordat ik zelf niet besefte wat ik allemaal voor mooie dingen in het leven had, gebeurde het nog wel eens dat ik dingen die mij gelukkig maakte wegduwde en andere gebeurtenissen die juist een negatief effect op mij hadden probeerde vast te houden. Als dieptepunt heb ik dit jaar ook verschillende dierbaren afscheid moeten nemen en draag ik deze personen ook voor altijd mee in mijn hart. De ene in wat meer herinneringen als de ander.
Dit zorgde ervoor dat ik in een korte tijd met mijn neus op de (negatieve) feiten werd gedrukt. Ik moest dingen anders gaan aanpakken… EN dat heb ik gedaan.

Dit was in het begin niet makkelijk, keuzes maken en nagaan wat wel en wat niet werkte in mijn leven. Ook vriendschappen werden onder de loep genomen, sommige heb ik laten gaan. Maar wat mij verbaasde was dat hoe meer negatieve deuren ik achter mij dicht deed, er toch steeds een nieuwe deur openging. Weleens waar kleiner dan de deur ervoor, maar zeker niet slechter.

Langzaam kreeg mijn nieuwe leven meer vorm, ofja nieuwe leven, de beter aangepaste versie van het leven dat ik voor ogen had. Het blijkt namelijk dat als je meer van jezelf leert houden, andere dat ook doen. Nu hebben jullie een idee van waar ik het afgelopen jaar mee bezig ben geweest, wat de reden is geweest van mijn lange afwezigheid in het schrijven van “welcome to my world!”, want hoe kun je schrijven over een wereld die jijzelf aan het aanpassen bent?

Toch wil ik wat mooie hoogtepunten met jullie delen. In januari was ik namelijk 10 jaar bevriend met vriendin F. wij zijn toen met zijn tweeën een paar dagen naar Parijs gegaan. Daar heb ik de heerlijkste hamburger EVER gegeten, dit was bij Paris New York. Ik raad dit adres bij iedereen aan!

10442336_775528912527010_9168950775931132720_n

Zoals ik ook al vaker heb verteld, ben ik een fanatiek wandelaar en zoals al vele jaren is er in maart de Venloop, hierbij kun je een aantal kilometer rennen of wandelen. Maart 2015 was mijn vuurdoop en wat voor een! Loop maar eens 6 uur lang in de regen terwijl, later na blijkt dat je blaren op je voet hebt waar je bang van wordt (ze waren echt monsterlijk GROOT), maar ik heb het gered en de medaille voor 40 kilometer, pronkt nu mooi aan onze lampenkap (een unieke plek). Deze wandeltocht heb ik samen met mijn vader gelopen en in maart 2016 loopt mijn vriend met ons mee!

Een weekendje weg naar Blankenbergen in België was het volgende hoogtepunt, lekker samen genieten met de vriend. De eerste dag was het wat bewolkt en regenachtig, maar gelukkig vonden we de indoor speelhal, met een mini kegelbaan! Dit was echt super gezellig en volop de slappe lach hebben. Een leuk feitje: met wat drankjes op, scoorde we beter dan zonder! Op de tweede dag was het stralend weer en vonden we een leuke strandtent. We waande ons daar echt op een tropische bestemming, palmbomen om ons heen, het zand tussen je tenen en genieten maar!

corona

Natuurlijk zijn er nog meer leuke dingen gebeurd, ik woon nu namelijk officieel samen (vandaar die mooie opvallende sleutel!). Heb een vast contract gekregen op mijn werk! Dus ja, de collectie schoenen is alweer enorm gegroeid en blijft groeien (nog niet tot ergernis van de vriend) en ik heb weer oude vriendschappen nieuw leven in geblazen!! Vanaf nu zal ik jullie weer wat kijkjes geven in het leven van mijzelf. En tot die tijd: leef ik gewoon mijn (ver)nieuw(d)e leven.