Het perfecte hapje, mensen die mij goed kennen weten wat ik daarmee bedoel. Goede vrienden weten ook precies wat het inhoudt. En mijn familie wordt al vele jaren geteisterd door mijn “perfecte hapje” tic. Wanneer het precies is begonnen durf ik niet te zeggen, maar dit is niet de enige vreemde (eet) gewoonte die ik heb.

Als het om eten en drinken gaat ben ik een echte Bourgondiër, eten en drinken zijn voor mij bijna net zo belangrijk als ademhalen. Als ik dan ook eerlijk ben leef ik van maaltijd naar maaltijd. Zodra ik mijn ogen open doe denk ik als eerste “JAAAA ONTBIJT!”, soms is het zo erg dat ik mij de avond van tevoren al lig te bedenken wat ik als ontbijt ga nemen.

IMG-20150723-WA0030

Het kan dan soms ook wel eens uitlopen op een teleurstelling. De vriend werkt namelijk wisselde diensten, het is wel eens voorgekomen dat ik dacht ‘lekker nu ga ik even een stukje van dit opsmikkelen’ en dat de vriend deze in zijn vroege dienst al had opgegeten! Zoals mijn heerlijke Milka met koek reep, vanmorgen wilde ik er een stukje van nemen: verdwenen! Maar goed, al doende leert men, als ik nu iets graag wil eten dat geef ik dat duidelijk aan bij mijn vriend.

Dit bekend, ga ik nu verder met mijn soms wat aparte eetgewoontes. De meeste mensen houden namelijk van warm eten. Eten moet goed warm zijn en anders is er niets meer aan. Ik deel deze mening helemaal niet. Om even een praktijkvoorbeeld te noemen: Ik ga met een gerust hart naar (bijvoorbeeld) de Burger King, bestel mij een lekkere Whopper en bewaar deze dan tot een geschikt moment om hem op te eten. Hier kan soms nog wel eens wat tijd overheen gaan, resultaat: koude hamburger. En deze gaat net zo makkelijk en vol smaak naar binnen als een warme hamburger, dat kleffe van een koude hamburger vind ik heerlijk. Verder kan ik makkelijk koude pizza’s eten, soms haal ik een getoast broodje Subway maar eet deze pas als hij weer koud is, ook frietjes eet ik nadat ze ijskoud zijn en stamppot warm ik af en toe niet eens op de tweede dag. Verder drink ik mijn koffie net zo lief warm als koud, deze kan uren blijven staan en nog drink ik hem op. En van de koffie stap ik over op het onthullen van een oude gewoonte, die ik mij wel heb afgeleerd: het drinken van koffie of chocomelk uit een bekertje met behulp van een theelepeltje. Ja je leest het goed, er is een periode geweest dat ik mijn koffie of andere warme dranken deed oplepelen via een theelepeltje. Dit vond ik lekkerder smaken en op een gegeven moment vonden mijn vrienden het heel normaal. Gelukkig realiseerde ik mij op een gegeven moment hoe apart (zelfs voor mij) dit uitzag en heb ik het mij afgeleerd.
WTML 7 2

Een volgend fenomeen wat veel vrienden van mij al gezien hebben, is de manier waarop ik mijn broodjes eet: ik eet eerst de achterkant op aan beide kanten, dan eet ik hem rondom op en daarna pas het midden. Ook bij broodjes geldt “het perfecte hapje” en dus beleg ik bijna ieder broodje van broodjesmakers overnieuw totdat deze perfect is belegd in mijn ogen. Ook het drinken met een rietje doe ik net wat anders dan de meeste, ik bijt het rietje bijna helemaal dicht zodat er maar kleine hoeveelheden uitkomen. Voordeel: ik doe lang met mijn drinken, nadeel: niemand anders wil ervan drinken.

IMG-20150329-WA0004Gelukkig heb ik nu een partner in crime als het gaat om bourgondisch genieten! Mijn vriend en ik zijn namelijk beide groot liefhebbers van eten (en drinken). Het is dan ook al door meerder mensen gezegd dat wij elkaar daarin echt gevonden hebben (en natuurlijk ook in andere zaken hihi). Zo kunnen wij ons weken van tevoren al verheugen op een bepaald etentje en op vakantie is er niets leukers dan samen uiteten gaan en samen lang genieten van eten, onder het genot van een drankje (of drie). Grappig is dan ook het feit dat als ik kijk naar wat voor afbeeldingen de vriend en ik naar elkaar sturen, dit veelal afbeeldingen zijn van eten! We kunnen samen dan ook een hele week uitkijken naar bijvoorbeeld onze zondag, op deze dag doen wij meestal lekkere dingen maken, bereiden, kopen of ergens anders eten. Als het maar lekker is.

 

IMG-20150723-WA0027Het kan gerust dat ik een heel aantal van mijn tics, gewoontes of andere dingen die ik doe met betrekking tot eten/drinken vergeet te omschrijven, maar wie weet komt er een aanvulling, want voor nu stop ik: het eten komt er namelijk aan!!!