Vandaag een soeprecept dat ik heb leren maken toen ik nog jong (en klein) was. Naar mijn idee een echt familierecept, maar dat is het eigenlijk niet. 

Deze Zondag Soepdag hebben we het recept van Bruine bonensoep, één van mijn favorieten.
Wat hebben we nodig?

– 1 of 2 prei(en) [net wat je lekker vindt]
– 1 rookworst
– 1 pot bruine bonen
– 1 of 2 wortel(s)
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– ketjap manis
– 1 potje rundvleesbouillon
– zout & peper
– soeppan

Voor deze soep koop ik altijd een potje kant en klare rundvleesbouillon. Ik filter het vlees eruit [want dat vind ik dus echt niet te eten]. De bouillon zelf schenk ik in de pan en daarna voeg ik nog driemaal de inhoud van dit potje aan water in de pan.
Dan zet ik het vuur zachtjes aan. Ondertussen snijd ik alle ingrediënten en stop alles, behalve de rookworst en de bruine bonen, in de pan. Zodra de groenten gaar zijn, doe ik de ketjap manis en de bruine bonen in de pan. Dan maak ik het op smaak met zout & peper.
Als laatste doe ik de gesneden rookworst erin.

Wederom een simpele soep, die erg gevuld is. Een beetje zoutig maar toch zoet door de ketjap. Heerlijk!