Na wat zondagjes te hebben overgeslagen, hebben we voor vandaag toch wel een heeeeel erg simpel recept!
Toch vind ik [Patricia] deze soep een soort soep die je altijd wel kunt maken: Groentesoep!

Meestal ga ik op zaterdagen naar de markt en haal ik daar verse groente en fruit.
Als basis voor mijn groentesoep haal ik een soeppakket bestaande uit: knolselderij, wortels, prei en peterselie. Vrij simpel dus.
Maar daarnaast haal ik altijd nog wat extra’s zoals: champignons, bloemkool/broccoli – eigenlijk net waar ik zin in heb op dat moment.
Mijn groentesoep is altijd rijkelijk gevuld met van alles en nog wat en vult daarom erg goed. Deze groentesoep zou je dus als lunch kunnen gebruiken met een heerlijk broodje erbij.

Wat heb je dus nodig?
– Groente [standaard is een soeppakket aan te raden waarbij je dus aanvult met wat je lekker vindt]
– 1 bouillonblokje [groente]
– 1 liter water
– zout & peper
– soeppan

Als eerste zet ik de pan met water op het vuur en doe ik het bouillonblokje er al in.
Dan snijd ik de groente in stukjes die het langst nodig hebben om gaar te worden. Denk bijvoorbeeld aan de wortels, de knolselderij, bloemkool/broccoli. Die stop ik in de pijn en dan ga ik de rest snijden.
Als alles in de pan is, het bouillonblokje “gesmolten” is, het water tegen het kookpunt aanzit (of eroverheen), ga ik het op smaak maken met zout & peper.

Let er op dat alle groente gaar is, voordat je besluit het vuur uit te zetten šŸ˜‰
Een serveertip: lekker met een theelepetje sambal [per bord/kom].