Een nieuw rubriek op Nine Sisters: Zondag Soepdag.

Wij vinden soep heerlijk en erg leuk om te maken. Vrijwel iedere week maken we zelf wel een soepje. Het ene recept wat makkelijker dan de ander en soms ook wat lekkerder ;).Ā 

Voor de eerste Zondag Soepdag, hebben we een recept voor jullie dat al een keer eerder is verschenen op onze site: pompoensoep.

Wat heb je allemaal nodig?
– 1 pompoen (duh šŸ˜‰ )
– 2 liter water
– 2 uien
– 3 teentjes knoflook (maar mag ook minder als je niet van knoflook houdt)
– 1 bouillonblokje
– zout & peper
– nootmuskaat

ef1f7a5a-8a6d-4101-b173-75bd4bb621ed

Als eerste gaan we deĀ pompoen wassen enĀ doormidden snijden. Verwijder de pitten, vezels en het steeltje. Het isĀ niet nodig om de pompoen teĀ schillen. Snijd de pompoen inĀ stukjes.

1414735299201
Daarna gaan we deĀ uien schillen en snijden en deĀ knoflook schillen en snijden. Fruit dit samen in eenĀ kookpan. Zodra de uiĀ glazig ziet, voeg je de pompoen toe samen metĀ 2 liter water en het bouillonblokje. Kook dit inĀ 20 minuten gaar enĀ pureer dan alles tot een papje. Breng op smaak metĀ zout, peper & nootmuskaat.

1414735502587

Smakelijk eten! šŸ˜‰

Variatietips:
– Snijd vier winterpenen in stukjes en kook mee terwijl je de pompoenstukjes,ui en knoflook gaat koken.
– Houd je van pittig? Voeg dan 1 rode peper toe tijdens het koken.
– Wil je een romige soep? Voeg dan kookroom toe tijdens het koken.
– Wil/lust/mag je geen ui? Dan kun je ook gember gebruiken.
– Wil je vlees toevoegen? Dat kan; gebruik dan spekreepjes. Wel van te voren bakken en dan op het laatst toevoegen.