Zondaaaaaaag! 😀 Dat betekent SOEPDAG op Nine Sisters!
Dan is het vandaag wel erg goed weer, maar ik denk dat dit soepje er vrijwel altijd wel in gaat: Tomatensoep! 
Ik heb eigenlijk een redelijk simpel recept voor jullie liggen. Ik houd het graag toegankelijk voor iedereen 😉

Wat gebruik ik tijdens dit recept?
– 5 of 6 tomaten
– 1 ui
– 2 knoflookteentjes
– peterselie
– scheutje olie
– 750 ml water
– zout & peper
– 2 bouillonblokjes
– (soep)pan
– staafmixer
– eventueel room

tomatensoep

Als eerste snijd je de ui en knoflook. Maak ze redelijk klein, want je wilt natuurlijk niet op stukjes ui of knoflook kauwen terwijl je tomatensoep aan het eten bent.
Daarna doe je een scheutje olie in de soeppan (dus echt in de pan waar je de soep in gaat bereiden). Zodra de olie warm is, doe je de ui en knoflook erbij en fruit je deze. Ondertussen snijd je de tomaten in stukjes of in partjes, denk eraan dat je ze later moet vermalen met een staafmixer dus maak de stukjes niet te groot.
Stop de tomaten bij de ui en knoflook en fruit deze licht. Daarna kun je het water en de bouillonblokjes toevoegen, breng aan de kook.

Pak de staafmixer en vermaal alles. Het is niet erg als er stukjes over blijven, maar je moet vooral doen wat jij zelf lekker acht te vinden (met of zonder stukjes tomaat).
Maak op smaak met zout & peper. Om de soep romig te maken, kun je nog een bekertje room toevoegen, maar dat hoeft dus niet perse. De soep wordt namelijk van zichzelf al redelijk dik (als je doet wat ik hier neer heb gezet 😉 ).

Snijd ondertussen de peterselie (of neem een potje) en voeg deze op het einde toe.

Smakelijk eten 😉